Terug naar projecten

We bouwen 51 levensloopgeschikte huizen voor De Voorde (Coevorden)

We bouwen 51 levensloopgeschikte huizen voor De Voorde (Coevorden)

Woonzorglocatie De Voorde werd meer dan 50 jaar geleden gebouwd. Een deel van de huizen paste niet meer bij deze tijd. Zorggroep Tangenborgh en Domesta sloegen daarom de handen ineen. Aannemer Koenen Bouw voert het project uit. Samen zorgen we ervoor dat huizen van De Voorde klaar zijn voor de toekomst.

De 56 verouderde aanleunwoningen zijn in 2019 gesloopt. Zo is er plaats voor 51 nieuwe, levensloopgeschikte huizen die gebouwd worden rondom twee hofjes. De huizen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een extra slaapkamer met ruimte voor hobby’s, maar ook voor bijvoorbeeld de cv-ketel.

Twee fasen

De bouw verloopt in twee fasen. In de 1e fase bouwen we 38  huizen. Eind maart 2020 kregen we hiervoor de vergunning. Naar verwachting start de bouw mei 2020. Toekomstige bewoners wonen tijdelijk in het hoofdgebouw van De Voorde. Als zij begin 2021 verhuizen naar hun nieuwe huis, slopen we dat deel van het hoofdgebouw. Op deze plek komen dan de laatste 13 nieuwe huizen.

Ontmoetingsplek

De 42 inleunwoningen van De Voorde op de verdieping van het hoofdgebouw zijn een stuk nieuwer en kunnen blijven staan. Vorig jaar maakten we deze appartementen gasloos. Op de begane grond onder de inleunwoningen komt een ontmoetingsplek met o.a. een restaurant. Dat is de laatste fase van het project. Uiteraard kunnen bewoners van De Voorde gebruik maken van de zorg- en dienstverlening van Tangenborgh.

We streven ernaar om het hele project in 2022 af te ronden. 

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig