Terug naar projecten

51 levensloopgeschikte huizen voor de Eendrachtshof

51 levensloopgeschikte huizen voor de Eendrachtshof

Eendrachtshof is de nieuwe naam voor woonzorglocatie De Voorde. De Voorde werd meer dan 50 jaar geleden gebouwd. Een deel van de huizen paste niet meer bij deze tijd. Zorggroep Tangenborgh en Domesta sloegen daarom de handen ineen. Samen zorgen we ervoor dat de huizen van Eendrachtshof klaar zijn voor de toekomst.  

De 56 verouderde aanleunwoningen zijn in 2019 gesloopt. Er komen in totaal 51 nieuwe, levensloopgeschikte huizen rondom 2 hofjes voor terug. De huizen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is een extra slaapkamer met ruimte voor hobby’s, maar ook voor bijvoorbeeld de cv-ketel. 

2 fasen

De bouw verloopt in 2 fasen. In de 1e fase bouwden we 38  huizen. Deze huizen zijn begin 2021 opgeleverd. De meeste huizen zijn verhuurd. Nu zijn we bezig met het slopen van het hoofdgebouw. Op deze plek komen dan de laatste 13 nieuwe huizen. Lees ook het verhaal van 2 zussen die nu allebei hier wonen

Ontmoetingsplek

De 42 inleunwoningen van de Eendrachtshof op de verdieping van het hoofdgebouw zijn een stuk nieuwer en blijven staan. Vorig jaar maakten we deze appartementen gasloos. Op de begane grond onder de inleunwoningen komt een ontmoetingsplek met onder meer een restaurant. Dat is de laatste fase van het project. Uiteraard kunnen bewoners van de Eendrachtshof de zorg- en dienstverlening van Tangenborgh gebruiken.

We verwachten het hele project in 2022 af te ronden. 

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig