Op de bakfiets door de wijk

De komende jaren gaan we 53 huizen slopen en 42 nieuwe huizen terugbouwen in de wijk Centrum West in Hoogeveen. Om de bewoners te vragen naar hun wensen stapten we op de bakfiets voor de eerste wijkkaravaan! 

Grote belangstelling

Onder grote belangstelling hielden we eind september de eerste wijkkaravaan in Centrum West. Buurtbewoners reageerden op voorlopige schetsen van hoe de wijk er uit kan gaan zien. Hun reacties nemen we mee om het plan verder af te maken.

Vanaf het begin erbij betrokken

In overleg met de bewonersklankbordgroep maken we de plannen en kwamen de voorlopige schetsen tot stand. In deze klankbordgroep zitten twaalf enthousiaste bewoners. Ze denken met ons mee over hoe de nieuwe huizen én de wijk er straks uit moeten gaan zien.

Waarom slopen

De huizen voldoen niet meer aan de kwaliteit die we onze huurders willen bieden. Soms kunnen we huizen renoveren zodat ze weer jaren mee kunnen. Voor deze huizen geldt dat de investeringen om te renoveren niet opwegen tegen het resultaat. Daarom is het goedkoper de huizen te slopen en te vervangen door moderne en betaalbare huizen, die weer helemaal geschikt zijn voor de toekomst.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief. Zo blijf je via updates in jouw mail op de hoogte van de laatste stand van zaken. 

Op de bakfiets door de wijk

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig