Hoe gaat het met onze duurzame verkenners?

Hoe gaat het met onze duurzame verkenners?

In 2040 moeten alle huizen van het gas af zijn en zijn we overgestapt op duurzamere vormen van energie. Cv-ketels gaan best lang mee. Daarom willen we de ketels die we de komende tijd vernieuwen direct vervangen door een duurzaam alternatief. Maar… we willen ook een goede keuze maken. Een keuze die aansluit bij wat onze huurders willen. Wat is de beste installatie als het gaat om duurzaam besparen, maar ook om prettig wonen?

Dé reden om te starten met de Duurzame verkenners: 10 huurders die zich hebben opgegeven om te experimenteren met een duurzame vervanger van de cv-ketel. We houden bij hoe het hen vergaat en delen dat natuurlijk graag met je. 

Duurzame verkenner meneer Franke

We mochten afgelopen maand een kijkje nemen in het huis van meneer Franke in Schoonebeek.

Zijn huis is nu een aantal weken klaar en meneer Franke is ontzettend blij met het resultaat. Door de warmtepomp is de temperatuur dag en nacht nagenoeg hetzelfde. Hij ervaart dit als heel prettig. Zijn huis is helemaal van het gas af, koken doet hij op inductie en er zijn extra zonnepanelen en duurzame radiatoren geplaatst die met een lagere temperatuur het huis verwarmen.

Neem zelf een kijkje in het huis van meneer Franke door de vlog onderaan deze pagina te bekijken. 

Op bezoek bij installateur ITN

Samen met onze oudste duurzame verkenner de heer Kok ging projectleider Jeroen op bezoek bij een van de installateurs: ITN uit Assen. Ze kregen uitleg over de werking van het innovatieve en duurzame hete luchtverwarmingssysteem. In de werkplaats van ITN staat een proefopstelling van dit systeem. Deze installatie komt begin volgend jaar ook in het huis van mevrouw en meneer Kok uit Hoogeveen. Meneer Kok heeft samen met Jeroen ook een proefwoning bekeken van collega corporatie Actium in Assen. Zo heeft hij een hele goede indruk gekregen van de installatie die in zijn huis komt.

Wil je meer vlogs van projectleider Jeroen bekijken? Klik dan hier.

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig