Wonen in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren

Wonen in een gebouw met een Vereniging van Eigenaren

Is jouw huis dat je van ons huurt onderdeel van een woongebouw met huur- en koophuizen? Dan is er een Vereniging van Eigenaren. We vertellen graag wat dit precies betekent:

Ieder huis in het woongebouw heeft een andere eigenaar. Alle eigenaren zijn samen eigenaar van de gemeenschappelijke delen (zoals het gebouw zelf, de lift, gangen enz.) en zijn verenigd in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Domesta is eigenaar van jouw huurhuis en behartigt jouw belangen in de VvE. Dit betekent dat wij samen met de andere eigenaren overleggen en beslissingen nemen.

Dit betekent ook dat sommige dingen net even anders gaan dan met een huurhuis dat niet hoort bij een VvE. 

Zelf klussen in huis

Je huis richt je natuurlijk graag in zoals je dat zelf mooi vindt. Als je woont in een gebouw met een VvE dan kun je alleen in je eigen huis dingen veranderen. Hiervoor zijn regels, maar er is misschien wel meer mogelijk dan je denkt. In onze folder ‘Zelf je huis verbouwen of veranderen’ lees je er meer over. Daar zie je ook voor welke klussen je onze toestemming nodig hebt. Je mag sowieso niets veranderen buiten je eigen huis. Dit is eigendom van de VvE. 

Heb je wensen voor veranderingen aan de buitengevel of gemeenschappelijke ruimtes? Geef dit dan aan ons door. Wij bespreken het dan met de VvE. De VvE neemt uiteindelijk het besluit. 

Jouw privacy

Jouw privacy vinden we belangrijk. Bij alles wat we doen, houden we hier rekening mee. We houden ons daarbij aan de regels die staan in de wet (AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming). Als je een huis van ons huurt, dan vragen we alleen de persoonlijke gegevens die we hiervoor nodig hebben. Woon je in een gebouw met een VvE? Dan geven wij als het nodig is deze persoonlijke gegevens ook door aan de VvE. Met hen is een overeenkomst afgesloten. Daarin staat dat zij ook veilig en zorgvuldig met jouw gegevens moeten omgaan. Meer informatie over hoe we omgaan met jouw privacy staat hier

Wat komt er nog meer bij kijken?

Meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij een VvE vind je hier

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig