Gemeente Hoogeveen

De wijkconsulenten

De wijkconsulenten zijn er voor jouw (ingewikkelde) individuele vragen. Bij overlastzaken, ernstige huurschulden of zorgelijke woonzaken komen zij in actie. Voorts werken zij samen met onder andere bewonerscommissies en netwerkpartners (zoals het maatschappelijk werk, politie, gemeentes, GGz) in de wijken en ondersteunen bij bewonersinitiatieven. Met het doel dat bewoners zich meer betrokken voelen bij hun woonomgeving en hun verantwoordelijkheid hierin nemen. Zij begeleiden bewoners ook tijdens herstructureringsprojecten bij renovatie, sloop en nieuwbouw. 

  • Jeannette Hoff: heel Hoogeveen, zonder de buitendorpen.
  • Gea Hoogeveen: Elim, Noordscheschut, Hollandscheveld en Nieuwlande.

De wijkbeheerder

In veel wijken is een wijkbeheerder actief. Zij zijn vaak in de buurt te vinden. De wijkbeheerders zijn de ogen en oren van de wijk, buurt of het complex. Zij werken nauw samen met de wijkconsulent en andere instanties om de buurten schoon, heel en veilig te houden samen met de bewoners.

  • Luuk Veenman

De huismeesters

In een aantal appartementen/flatgebouwen voert een huismeester bepaalde werkzaamheden uit. Zij zien toe op het schoon, heel en veilig houden van deze gebouwen. De huurders betalen daarvoor een bijdrage.

  • Ayman El Hajj Moussa: Groenling.
  • Rudy Post: Centrum, Hollandscheveld.

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig