Gemeente Coevorden

De wijkconsulenten

De wijkconsulenten zijn er voor jouw (ingewikkelde) individuele vragen. Bij overlastzaken, ernstige huurschulden of zorgelijke woonzaken komen zij in actie. Voorts werken zij samen met onder andere bewonerscommissies en netwerkpartners (zoals het maatschappelijk werk, politie, gemeentes, GGz) in de wijken en ondersteunen bij bewonersinitiatieven. Met het doel dat bewoners zich meer betrokken voelen bij hun woonomgeving en hun verantwoordelijkheid hierin nemen. Zij begeleiden bewoners ook tijdens herstructureringsprojecten bij renovatie, sloop en nieuwbouw.

  • Ineke Lopez Monegro: Poppenhare, Binnenvree, Buitenvree, Pikveld, Ballast, Dalen, Oosterhesselen, Wachtum, Dalerveen, Steenwijksmoer, Stieltjeskanaal en Zwinderen
  • Saphira Laturake: Lootuinen, Tuindorp, Dalerpeel, Gees en Geesbrug
  • Gea Hoogeveen: Centrum en Oranjewijk/Eendrachtswijk

De wijkconciërge

In veel wijken is een wijkconciërge actief. Zij zijn vaak in de buurt te vinden. De wijkconciërges zijn de ogen en oren van de wijk, buurt of het complex. Zij werken nauw samen met de wijkconsulent en andere instanties om de buurten schoon, heel en veilig te houden met de bewoners. 

  • Rik Nieuwenhuis

De huismeesters

In een aantal appartementen/flatgebouwen voert een huismeester bepaalde werkzaamheden uit. Zij zien toe op het schoon, heel en veilig houden van deze gebouwen. De huurders betalen daarvoor een bijdrage.

  • Tjibbe Bruinsma: Coevorden
  • Remco de Vries: Dalen en Oosterhesselen

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig