Bewonerscommissies

In veel woongebouwen, buurten of straten van Domesta zijn bewonerscommissies actief. Deze bestaan uit ten minste drie bewoners, die spreken namens alle huurders in een woongebouw. De commissie richt zich niet op persoonlijke zaken, maar op gemeenschappelijke zaken en activiteiten in het woongebouw. Minimaal een keer per jaar vindt er een overleg plaats tussen de bewonerscommissie en Domesta. De onderwerpen die we dan kunnen bespreken:

  • onderhoud en verbetering van de huizen en het woongebouw
  • schoonmaak
  • veiligheid en leefbaarheid
  • sociale activiteiten

Wil je weten of er in jouw woongebouw, buurt of straat een bewonerscommissie actief is of wil je een bewonerscommissie starten? Neem dan gerust contact op met de wijkconsulent bij jou in de buurt. Of lees de brochure 'Een bewonerscommissie. Hoe werkt dat eigenlijk?'. 

Bewonerscommissie Evert ten Napelflat in de hoofdrol

De bewonerscommissie van de Evert ten Napelflat in Klazienaveen deed mee aan een landelijk experiment van Platform 31 over vitale woongemeenschappen. Doel van dit experiment was om te kijken hoe ze meer reuring en gezelligheid krijgen in hun flat met oudere bewoners. We maakten een filmpje, waarin ze vertellen wat ze hebben geleerd en wat ze zoal organiseren. 

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig