Terug naar nieuwsoverzicht

Wissel bij de tuindeur

29 september 2021

Wissel bij de tuindeur

Ook dit jaar zetten we weer huurders in het zonnetje die veel aandacht besteden aan hun tuin. Want we zijn erg blij met deze TuinToppers!
De laatste TuinTopper van dit jaar is familie Maatje van de Liaslaan in Schoonebeek. Meneer en mevrouw Maatje wonen al sinds hun trouwen in 1966 in dit huis. Ze wonen hier dus inmiddels al 55 jaar. En dat met heel veel plezier.

Van de tuin naar een heerlijk gerecht

Het tuinonderhoud is in goede handen bij meneer Maatje. Achter huis heeft hij een moestuin van maar liefst 300 vierkante meter. Meneer Maatje verbouwt daar groente zoals boerenkool, bonen, sla, en prei. Maar ook bosbessen aardbeien, rode bessen, pruimen, peren en rabarber. Meneer Maatje: “Die breng ik dan tot aan de tuindeur. Daar neemt mijn vrouw het over om er een heerlijk gerecht van te maken!” Familie Maatje maakt zelf ook thee van de brandnetels die ze bewust laten groeien.

Ook duidelijke taakverdeling bij de inrichting

De voortuin is het laatst aangepakt. Dit was een hele klus, maar mevrouw Maatje wist heel goed hoe ze dat wilde hebben. Meneer Maatje voert het dan met liefde uit.

Terechte winnaar

Wij vinden familie Maatje een mooi voorbeeld en een zeer terechte TuinTopper. Wijkconsulent Ineke Lopez bracht hen daarom de bekende oorkonde en een VVV-bon.

Tip ons!

Dit is alweer de laatste tuintopper van dit jaar. Het tuinseizoen is immers wel zo’n beetje afgelopen. Maar misschien ken jij wel een Galerijkei of een Portiekkanjer. Iemand die de galerij of de portiek netjes houdt. Wij houden ons van harte aanbevolen! Tip ons via info@domesta.nl of via (0591) 57 01 00. 


Wissel bij de tuindeur