Terug naar nieuwsoverzicht

We verhogen de huur alleen met de inflatie

18 april 2019

De betaalbaarheid van de woonlasten vinden we belangrijk. Daarom kiezen we er dit jaar voor om de huur niet inkomensafhankelijk aan te passen. Bijna alle huurders van Domesta krijgen dezelfde huuraanpassing: we verhogen de huur alleen met de inflatie. Dit is 1,6%.

Geen huuraanpassing

In sommige gevallen passen we de huur niet aan. Bijvoorbeeld omdat we een huis gaan slopen. Of omdat een huis energielabel D, E, F of G heeft. De komende jaren zetten we volop in op het energiezuinig maken van deze huizen. De bewoners hebben hier nu nog geen voordeel van. Daarom passen we de huur niet aan.

Het reparatiefonds wordt 8 cent duurder

Al jaren is het bedrag voor het reparatiefonds niet veranderd. Helaas lukt het ons niet meer om dit zo te laten. Dit komt door de gestegen prijzen voor alle materialen en dergelijke. Daarom verhogen we het reparatiefonds ook met 1,6%. Vanaf 1 juli betaalt iedereen die lid is van het reparatiefonds € 5,65 per maand. Nu is dit nog € 5,57.

Voor 1 mei bericht

Ben je huurder van ons? Voor 1 mei krijg je een e-mail of brief van ons. Hierin staat de huur die je vanaf 1 juli betaalt.

We verhogen de huur alleen met de inflatie