Terug naar nieuwsoverzicht

Veilig e-mailen

27 december 2018

Veilig e-mailen

Vanaf 7 januari 2019 versturen we onze bijlagen in de e-mail via een veilige link.

Je krijgt dan geen losse bijlagen meer, maar een e-mail met een veilige link. Deze link is ‘versleuteld’ (zit op slot) zodat niemand die kan aanpassen. Je kunt deze links van Domesta dus veilig openen. De link begint altijd met https://bestanden.domesta.nl. Zo zie je dat het van ons komt en veilig is om de link te gebruiken.

De link is 14 dagen te gebruiken

Let wel op: je kunt de link 14 dagen gebruiken. Daarna verwijderen we het bestand. Het is dus belangrijk dat je de gedownloade informatie op je eigen computer bewaart. Tip: maak een mapje ‘Domesta’ aan, dan hou je alles van ons handig bij elkaar.

Soms nog wel een ‘losse’ bijlage

Het versturen van de bijlagen via een veilige link doen we nog niet altijd omdat het nog niet bij al onze computersystemen werkt. Vanaf de zomer 2019 verwachten we dat we altijd alle bijlagen via een veilige link versturen.

Hoe werkt het

Hoe het precies werkt, lees je hier

Ook jouw bijlagen stuur je straks veilig naar ons

We kunnen je vragen om bestanden naar ons toe te sturen. Bijvoorbeeld je inkomensgegevens als je een huis bij ons gaat huren. Je krijgt dan een verzoek om de gevraagde bestanden te uploaden. Hoe dit eruit ziet, staat in dit document

Steeds een stukje veiliger

Met deze nieuwe manier van bijlagen mailen, zetten we weer een stapje om veiliger met je te communiceren. Zo voldoen we nog beter aan de regels van de wet.

In de toekomst onderzoeken we of we jouw stukken via Mijn Domesta kunnen laten zien. Dan hoeven we niet meer te mailen, maar krijg je een berichtje dat er een bestand voor je klaarstaat in Mijn Domesta.