Terug naar nieuwsoverzicht

Trots op uitkomsten van onze visitatie

17 juli 2019

Trots op uitkomsten van onze visitatie

Iedere woningcorporatie moet een keer per 4 jaar een maatschappelijke visitatie uitvoeren. De visitatie geeft een beeld van het maatschappelijk presteren van die corporatie. Een onafhankelijk bureau voert de visitatie uit. Wij hebben Ecorys gevraagd dit voor ons te doen. Een visitatie is verplicht, maar voor ons ook een mooi moment om te leren en vooruit te kijken.

De afgelopen periode heeft Ecorys zich verdiept in ons presteren in de jaren 2015 tot en met 2018.
De visitatie van Domesta is inmiddels afgerond. We zijn erg trots op de uitkomst. We kregen vooral complimenten maar ook nuttige verbetertips. Daar kunnen we wat mee!
De aanbevelingen die we in de vorige visitatie kregen, pakten we dus succesvol op. 

Bert Moormann en Gerrit Bos (directie Domesta) hebben hun bestuurlijke reactie dan ook als titel meegegeven “Goed hööi komp zelden van slecht grös” (titel geleend van Daniël Lohues). Met deze zin bedanken ze de medewerkers van Domesta: “De mooie resultaten in de visitatie komen door onze gedreven medewerkers die zich hier elke dag voor inzetten. Dankzij dit ‘goede gras’ leveren wij zulk ‘goed hooi’!”

Uitkomsten visitatie

In een kleine 3 minuten weten hoe Domesta heeft gepresteerd? Bekijk dan het filmpje onderaan deze pagina waarin Maarten Nieland van Ecorys vertelt  over de prestaties van Domesta.
We hebben ook 2 korte uitleg filmpjes gemaakt:
In dit filmpje licht Maarten toe wat een visitatie is.

En in dit filmpje gaat hij wat dieper in op de onderdelen waar een visitatie uit bestaat. 

Wil je het volledige visitatierapport bekijken? Klik dan hier.
De reactie van de directeuren op de visitatie staat in het rapport, maar kun je hier ook apart bekijken.