Terug naar nieuwsoverzicht

Tips bij vorst

6 december 2021

Vorst op komst? Sluit de buitenkraan af 

Heb je een buitenkraan bij je huis? Zorg dan dat je die afsluit vóórdat het gaat vriezen. Zo voorkom je dat de leiding knapt. 

Hoe doe je dat?
De leiding van de buitenkraan is aangesloten op de waterleiding van je huis. Op die leiding zit een klein kraantje. Dat kraantje zit meestal vlak na de aansluiting op de rest van de waterleiding. Draai dit kleine kraantje dicht en zet daarna de buitenkraan open. Zo loopt al het water uit de leiding. 

Als er helemaal geen water meer uit de buitenkraan komt, draai je ook de buitenkraan dicht. En klaar ben je! 

Bevroren slot? 

Als je slot bevroren is, kun je het ontdooien met een föhn. Maar wat doe je aIs dat lastig is? Vul dan een boterhamzakje met warm water en hou dat een tijdje tegen het slot aan. De collega's hebben er goede ervaring mee!

Hou de temperatuur ook 's nachts hoog als het erg vriest 

Om CV-problemen te voorkomen is het bij strenge vorst belangrijk dat je de verwarming 's nachts niet naar beneden zet. Hou de kamerthermostaat of andere verwarming ook 's nachts op de temperatuur die je overdag gewend bent (bijvoorbeeld 20 of 21 graden). 

Heb je alleen thermostaatknoppen op de radiator? Laat die dan overdag en 's nachts op 4 staan. Hou dit vol zolang de temperatuur ruim onder de 0 graden komt.   


Tips bij vorst