Terug naar nieuwsoverzicht

Thuiskompas is live! Toegang tot 70.500 huurhuizen

28 april 2020

Thuiskompas is live! Toegang tot 70.500 huurhuizen

Sta je bij ons ingeschreven als woningzoekende? Vanaf vandaag kun je voor het zoeken van een huis terecht op www.thuiskompas.nl. En reageren op de huizen van alle Drentse woningcorporaties.

Je hebt hiermee toegang tot 70.500 sociale huurhuizen. Thuiskompas is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de 8 Drentse woningcorporaties en hun 12 huurdersorganisaties. De nieuwe website biedt overzicht, gemak en geeft je als woningzoekende de kans om in een groter gebied te zoeken.

Inschrijving activeren
Alle woningzoekenden van de 8 corporaties ontvangen vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 mei een mail van Thuiskompas. Via deze mail activeren zij hun inschrijving bij Thuiskompas. Zij houden hiermee hun opgebouwde inschrijftijd. Na het activeren van hun inschrijving kunnen zij direct reageren op de beschikbare huizen, garages en parkeerplaatsen.

Gratis inschrijven
Sta je nog niet ingeschreven als woningzoekende? En wil je wel graag in aanmerking komen voor een huurhuis? Schrijf je dan gratis in als woningzoekende. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals je inkomen en gezinssamenstelling, kun je direct reageren op het beschikbare aanbod.

Heel eenvoudig
Thuiskompas werkt heel eenvoudig. Je wordt er stap voor stap doorheen geleid. De huurdersorganisaties speelden hierin een belangrijke rol. Hans van Gellecom van Huurdersplatform SAM: “Alle huurdersorganisaties hebben de website uitgebreid getest en hun bevindingen doorgegeven. Wij kijken er toch net even anders naar en konden zo een hele waardevolle bijdrage leveren. Met deze bevindingen zijn de corporaties vervolgens aan de slag gegaan en dat heeft zeker voor verbeteringen gezorgd.”

Coronaproof
Om je te helpen, staan er op www.thuiskompas.nl handleidingen in meerdere talen. En zijn er handige video’s te vinden over hoe inschrijven, activeren en reageren op huizen werkt. Bert Moormann, directeur van Domesta: “We hadden onze woningzoekenden die het lastig vinden om hun inschrijving te activeren het liefst echt persoonlijk geholpen. Daar hadden we mooie plannen voor liggen. Maar met de coronamaatregelen kan dit niet. Daarom zetten we nu volop in op hulp aan de telefoon. Woningzoekenden die moeite hebben met activeren kunnen bellen met de helpdesk van Thuiskompas. En ook bij de corporaties zitten medewerkers klaar om vragen te beantwoorden via de telefoon. Zodra het kan, zetten wij onze deuren weer open. Tot die tijd doen we het op deze manier.”

Thuiskompas is een initiatief van Actium, De Volmacht, Domesta, Lefier, Stichting Eelder Woningbouw, Woonborg, Woonconcept en Woonservice en hun 12 huurdersorganisaties. In totaal gaat het om een aanbod van 70.500 huizen in Drenthe en haar grensstreken.