Terug naar nieuwsoverzicht

Thuiskompas: Drentse bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden

24 september 2020

Thuiskompas: Drentse bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden

Vanaf 1 oktober kunnen woningzoekenden in de bibliotheek hulp krijgen bij het vinden van een huurhuis via Thuiskompas. Op die datum gaat de samenwerking van de Drentse bibliotheken met Thuiskompas, het samenwerkingsverband van 8 woningorganisaties en hun huurdersorganisaties, officieel van start. Vertegenwoordigers van deze 3 partijen ondertekenen dan een samenwerkingsovereenkomst. De bibliotheken bieden hulp aan woningzoekenden die het lastig vinden om met de computer om te gaan.

Thuiskompas

Op www.thuiskompas.nl staan de beschikbare sociale huurhuizen van 8 Drentse woningcorporaties. Woningzoekenden schrijven zich gratis in en kunnen daarmee reageren op alle huurhuizen van de deelnemende corporaties. 

Samenwerking bibliotheek en corporaties

Bert Moormann, bestuurder van Domesta, Hans van Gellecom namens de huurdersorganisaties en Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe ondertekenen op donderdagochtend 1 oktober in Bibliotheek Emmen een samenwerkingsovereenkomst. 

Annelies Bakelaar over de samenwerking: ‘Als openbare bibliotheken vinden we dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen. Voor veel mensen is het gebruik van e-loketten niet makkelijk. Toen we dan ook hoorden van ‘Thuiskompas’, het e-loket van de Drentse woningcorporaties, zijn we daarom direct in gesprek gegaan. Dit heeft tot een mooie samenwerking geleid waar Drentse woningzoekenden van kunnen profiteren.’

Voor iedereen

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. De medewerkers van de bibliotheek staan klaar voor iedereen die dit moeilijk vindt, ook voor wie geen lid is. Zij kunnen woningzoekenden bijvoorbeeld wegwijs maken bij het vinden van informatie op Thuiskompas, het geven van uitleg over inschrijven en reageren op een woning, het aanmaken van een e-mailadres en het opvragen van een inkomensverklaring.