Terug naar nieuwsoverzicht

Samen verhuizen naar de Eendrachtshof

7 mei 2021

Samen verhuizen naar de Eendrachtshof

De zussen mevrouw Torenbosch-Turien en mevrouw Turien tekenden eind april het huurcontract voor een huisje in de Eendrachtshof. Ze hebben veel zin in de verhuizing naar hun nieuwe huis. 

Eendrachtshof is de nieuwe naam van De Voorde. Een nieuwe naam past bij de nieuwe vorm van wonen en zorg die bewoners hier krijgen: ze wonen in hun eigen huisje-met-tuin, gebouwd rondom 2 hofjes, met alle vormen van zorg bij de hand. 

Praatje maken 

“Het leuke van de Eendrachtshof is dat je echt je eigen huis op de begane grond hebt”, zegt mevrouw Turien. “Ik stap zo naar buiten! Dat kon niet in de flat waar ik hiervoor woonde. En door de bouw rondom hofjes, kom je elkaar eerder tegen en maak je makkelijk even een praatje.” 

Reuring 

Ook haar zus, mevrouw Torenbosch-Turien, is blij. “De wereld gaat weer een beetje open. Door de versoepeling van de coronamaatregelen, maar ook door mijn verhuizing naar de Eendrachtshof. Ik woonde in een keurig appartement hoor, maar het was me er echt te rustig. Hier is meer reuring en kom ik weer onder de mensen.” 

Samen op een bankje 

Alle 2 zijn ze heel enthousiast over de groene opzet van de Eendrachtshof. “Nu ligt er nog veel zand, maar straks kijken we uit op het groen”, zegt mevrouw Torenbosch-Turien. Haar zus vult aan: “En op onze binnenplaats krijgen we straks zelfs een fontein! Het is schitterend hoor! Ik zie ons hier straks heerlijk samen op een bankje in de zon zitten.” 

Cirkel is rond 

Beide vrouwen groeiden op in deze buurt. “Wij zijn echt ‘volk van over de brugge’! Het was hier altijd heel gezellig wonen. We hebben goede herinneringen aan die tijd. In de Eendrachtshof wonen wel meer bekenden uit ons oude buurtje. Ook daarom is het erg leuk om hier nu weer terug te komen. Zo is de cirkel weer rond.” 

Samen verhuizen naar de Eendrachtshof