Terug naar nieuwsoverzicht

Over een tuin, koffie, boodschappen en frikandellen

24 april 2019

Over een tuin, koffie, boodschappen en frikandellen

Wijkconciƫrge Luuk reikt deze keer de Tuintopper uit aan meneer Spijkerman. Hij woont in het woongebouw Bilderdijk in Hoogeveen. Luuk werd getipt door meneer Grevers, ook een bewoner van Bilderdijk. Meneer Spijkerman verdient het echt om een Tuintopper te zijn, aldus meneer Grevers.

Meneer Spijkerman woont 4 jaar in Bilderdijk. Hij ging meteen aan de slag in de tuin. En dat doet hij nog steeds. Iedere dag! Vaak al voor 08.00 uur heeft hij z'n rondje gedaan en is het onkruid weer weg. Daarnaast poot hij ook plantjes en bollen, verplaatst hij struiken en nog veel meer. Maar meneer Spijkerman is meer dan alleen een Tuintopper. Op donderdag haalt hij altijd vis voor bewoners die daar zin in hebben. Hij doet boodschappen voor bewoners die dat zelf niet meer kunnen. En iedere avond verzorgt hij koffie in de gemeenschappelijke ruimte. De mensen die koffie komen drinken, betalen dit zelf: de een neemt een pak koffie mee, de ander koeken. ''En mensen doen een vrijwillige bijdrage in de pot'' , vertelt meneer Spijkerman. Van dat geld haalt hij voor de bewoners zo af en toe een patatje, frikandel of iets anders lekkers bij de snackbar. Iedereen die daar zin in heeft, schuift dan aan.

Wat ook leuk om te vertellen is: meneer Spijkerman staat altijd op de rommelmarkt op het terrein van Bilderdijk. Hij verkoopt spulletjes die hij van bewoners krijgt. Het geld dat hij hiermee verdient, gaat in een pot (beheerd door de penningmeester). En 1 keer per jaar organiseert hij hiervan een barbecue voor alle bewoners.

Kortom: een superactieve man die alle dagen druk is. Vooral voor anderen. Meneer Spijkerman, u bent een echte Tuintopper en verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Al vindt hij dat zelf niet...

Meneer Spijkerman kreeg de welverdiende wisseltrofee, een VVV-bon en een tuinpakket. Dit tuinpakket komt van Tuincentrum 'Vlieghuus' in Coevorden. Ken je ook een huurder die een Tuintopper verdient? Tip ons gerust. Dit kan via info@domesta.nl of via (0591) 57 01 00.