Terug naar nieuwsoverzicht

Onze plannen voor 2021

4 februari 2021

Onze plannen voor 2021

Wat we dit jaar willen oppakken, staat in onze begroting. Lees hem hier
Een samenvatting op hoofdlijnen is er ook. Bekijk deze hier.

Coronacrisis

De begroting is gemaakt tijdens de coronacrisis. We zien deze crisis als tijdelijke situatie. Daarom ontwikkelen we hierop geen beleid voor de lange termijn. Wordt dit toch het nieuwe normaal? Dan kijken we er opnieuw naar.

Leefbaarheid onder druk

Bij onze plannen voor 2021 staat de 3e druk van ons ondernemingsplan Ruimte om te leven centraal. We merken dat de leefbaarheid steeds verder onder druk komt te staan. Leegstand en verpaupering dreigen. De vraag naar geschikte huizen voor jongeren, gezinnen en senioren groeit. En het voorzieningenniveau daalt. Dat zien wij niet alleen. In Noord- en Oost-Nederland maken bijna 40 corporaties zich zorgen hierover. Daarom doen we samen een dringend beroep op Den Haag: geef ons de ruimte om de regio leefbaar te houden. Het landelijk woonbeleid is scheef! Voor meer informatie: www.scheefbeleid.nl.  

In gesprek

We vinden het belangrijk om in gesprek te zijn met bewoners, huurders, samenwerkingspartners, politiek en wie z’n verhaal maar kwijt wil. Want alleen zo komen we erachter wat er speelt. En wat wij kunnen doen om het verschil te maken.

Wat staat er in onze begroting?

  • Ons betaalbaarheidsfonds, leefbaarheidsfonds én maatwerkfonds. 
  • Wat we eraan doen om ‘onze’ buurten netjes te houden.
  • Hoe we in gesprek blijven met onze huurders.
  • Dat we ons richten op het terugbrengen van de warmtevraag bij het verduurzamen van onze huizen.En nog veel meer…

 

Veel leesplezier!