Terug naar nieuwsoverzicht

Onze plannen voor 2020

8 januari 2020

Onze plannen voor 2020

We hebben onze plannen voor het komende jaar weer op een rij gezet. Nieuwsgierig? Lees dan hier onze begroting. Wil je liever een korte samenvatting? Kijk dan hier.

Ruimte om je leven te leven

Betaalbaar wonen is nog altijd hét thema van ons ondernemingsplan. Grote groepen huurders houden iedere maand te weinig geld over om 'hun leven te leven'. Ze betalen de huur nog wel, maar bezuinigen op andere dingen zoals eten, kleding, sociale activiteiten en zorg. Dat vinden we niet oké. Daarom zetten we in 2020 weer vol in op betaalbaar wonen. 

Samen staan we sterk

Gewoon lekker wonen zonder 'gedoe'. Dat willen we voor onze huurders. En dat willen ze zelf ook. Schoon, heel en veilig vinden mensen het belangrijkste. We doen van alles om de leefbaarheid te verbeteren. Samenwerking met betrokken partijen blijft belangrijk om beloftes waar te maken. We kunnen niet alles alleen. 

Huis blijft thuis

Het wonen moet zo gewoon mogelijk blijven. Ook als de zorgvraag toeneemt. Daarom helpen we huurders actief bij het langer zelfstandig thuis wonen. Ook breiden we ons zorgvastgoed uit. Juist met het oog op de vergrijzing. In deze zorghuizen wonen vaak mensen die 24-uurs zorg nodig hebben.   

Een energiezuinig huis zonder huurverhoging

We timmeren al jaren hard aan de weg als het gaat om duurzaamheid. Zeker in relatie tot betaalbaarheid. Met energiebesparende maatregelen kunnen de energielasten lager worden. Dit geeft huurders direct ruimte in hun portemonnee, omdat we de huur niet verhogen. En de gratis zonnepanelen zijn ook een blijvertje. 

Maar we doen meer...  

Zo werken we met alle Drentse woningcorporaties samen in de projecten Drenthe huurt én Drenthe Woont Circulair. Wat we nog meer doen? Dat staat in onze begroting. Heb je vragen of wil je iets anders aan ons kwijt? Graag!