Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw isolatiemateriaal 2 keer zo effectief

16 juni 2021

Het is zomer in Nederland en de temperaturen lopen de laatste weken lekker op! Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten. Naast dubbel glas en het dichten van kieren, is daarvoor ook het gebruikte isolatiemateriaal belangrijk. Zoals Airofill, een nieuw, innovatief spouwmuur-isolatiemateriaal. Deze week pasten we dit nieuwe materiaal toe in de huizen van twee huurders. 

De twee huurders doen mee met ons project Duurzame Verkenners. Airofill past hier perfect bij. Voor de Duurzame Verkenners zijn we namelijk steeds op zoek naar de beste manier om duurzaam te verwarmen (en dus te besparen) én prettig te wonen. Toen we hoorden over Airofill, waren we direct enthousiast: door de hoge warmteweerstand isoleert het maar liefst het twee keer zo goed als andere materialen! 

Niet in elk huis

Of een huis geschikt is voor dit nieuwe materiaal, hangt af van de spouwmuur en het isolatiemateriaal dat er al in zit. In woningen van een wat nieuwer bouwjaar zitten vaak isolatieplaten, die gaan er minder makkelijk uit. Zit er bijvoorbeeld steenwol in de spouw, dan is het geen probleem. 

Filmpje

Meer weten over het innovatie Airofill? 

Klik hier om te kijken naar het filmpje dat we maakten bij duurzame verkenners Wolter en Leida Boer in Geesbrug

Nieuw isolatiemateriaal 2 keer zo effectief