Terug naar nieuwsoverzicht

Mooie resultaten in Aedes-benchmark 2019

27 november 2019

Ook dit jaar haalden we mooie resultaten in de Aedes-benchmark. 
Deze benchmark vergelijkt de corporaties in Nederland op de prestatievelden:
• Huurdersoordeel
• Bedrijfslasten
• Onderhoud & Verbetering
• Duurzaamheid
• Beschikbaarheid & Betaalbaarheid

We doen vooral met de benchmark mee om er als organisatie van te leren, maar we zijn toch ook wel trots op onze bovengemiddelde resultaten.

Als het gaat om het oordeel van onze huurders, scoren we nog steeds het hoogst bij de nieuwe huurders en het laagst bij de huurders die inmiddels zijn vertrokken. We hebben onlangs een aantal aanpassingen gedaan in de manier waarop dit ‘vertrek’ gaat. Zo eindigt het nu met een contactmoment waarop de (ex) huurder samen met onze opzichter een rondje door het huis loopt om alles even te controleren. De sleutels hoeven dus niet meer anoniem in een brievenbus gegooid te worden. We gaan er dan ook van uit dat we dit volgend jaar in de cijfers terug zien. Alvast een voorproefje: de afgelopen maanden is de gemiddelde score al van een 6,9 naar een 7,5 gegaan!
Meer over de tevredenheid van huurders vind je hier
.  

Op de hoogte of eigenlijk de laagte van onze bedrijfslasten scoren we bovengemiddeld goed (een A). Als het gaat om Duurzaamheid scoren we gemiddeld. Aan de ene kant hebben we een A op ‘technische duurzaamheid’, mede veroorzaakt door de vele zonnepanelen op onze huizen. Aan de andere kant scoren we minder goed op de CO2-uitstoot. Hier ligt een grote uitdaging voor de toekomst om het beter te doen.  

Op ‘technische woningkwaliteit’ scoren we een A, maar op ‘instandhoudingskosten’ een C. Stiekem zijn we op die laatste C wel trots. Het geeft aan dat we relatief veel geld besteden aan het onderhouden van onze huizen, inclusief het plaatsen van zonnepanelen. Hier zitten ook de kosten voor de zonnepanelen in.  

De ervaren woningkwaliteit scoort daarentegen lager dan we hadden verwacht en gehoopt. Dit blijkt met name te komen door de gehorigheid en geluidsisolatie. Daar moeten we de komende jaren dus nog meer aandacht voor hebben. Bij Beschikbaarheid & Betaalbaarheid zijn we vooral blij met de A op betaalbaarheid, ons belangrijkste strategische doel!

Bekijk hier alle resultaten

Mooie resultaten in Aedes-benchmark 2019