Terug naar nieuwsoverzicht

Meer vaste gezichten bij onderhoudsklussen

15 december 2021

Vanaf 1 januari doen 7 bedrijven alle grotere en gespecialiseerde onderhouds- en reparatieklussen bij onze huurders. Zij krijgen de ruimte om dat naar eigen inzicht aan te pakken. Zo kunnen ze hun deskundigheid volledig inzetten. Wij toetsen alleen of het resultaat van het onderhoud en de reparaties aan de afgesproken eisen voldoet. Belangrijkste eis is daarbij de tevredenheid van de huurders. 

Voordelen langere samenwerking 

Het gaat om een langdurige samenwerking van in eerste instantie 5 jaar, maar de bedoeling is langer. Zo leren de bedrijven de huizen, de huurders, maar ook elkaar steeds beter kennen. Mede daardoor gaan ze steeds meer samenwerken. Ook kunnen de bedrijven door de lange looptijd de werkzaamheden beter plannen en hebben ze meer ruimte voor innovaties. Het onderhoud wordt zo efficiĆ«nter en - naar verwachting - prettiger voor de huurders. 

Welke klussen?

De werkzaamheden die we vanaf 1 januari op deze manier uitbesteden zijn: 

  • Onderhoud aan de buitenkant van het huis. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk, de sloten, kozijnen, dakpannen en voegen.
    De bedrijven Boekema, Onderpand en Van der Geest Vastgoedonderhoud worden hiervoor verantwoordelijk. 
  • Verwarming en ventilatie. Dit bestaat uit het onderhoud aan en de reparaties van Cv-installaties, warmtepompen en mechanische ventilatie.
    Breman, Langeland-Borgman en Airhome zijn hiervoor aan zet.
  • Reparaties en renovaties bij verhuizingen of op verzoek van huurders (keukens, badkamers, toiletten). De bouwbedrijven Buursema en Boekema doen deze werkzaamheden. Kleinere klussen blijven de vakmannen van Domesta zelf oppakken. 

Spannend 

Samen worden deze bedrijven er dus verantwoordelijk voor dat de Domesta-huizen er goed bij staan en de installaties goed werken. Natuurlijk voelt het voor ons ook wel spannend om de bal zo uit handen te geven. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat iedereen hier uiteindelijk bij gebaat is. Als het ons en de huurders goed bevalt, gaan we bij meer werkzaamheden op deze manier samenwerken.   

Veel succes!

Op de foto zie je van elk bedrijf een vakman die binnenkort misschien wel bij jou aanbelt voor een klus.  Maurice, Deniz, Emiel, Bennie, Martijn, Robert, Gerard en Marcel en al jullie collega's heel veel succes! Meer vaste gezichten bij onderhoudsklussen