Terug naar nieuwsoverzicht

Maar liefst 3 PortiekKanjers dit keer

30 januari 2019

Maar liefst 3 PortiekKanjers dit keer

Van april t/m september kiezen we elke maand een Tuintopper. Dit is een huurder die veel aandacht besteedt aan zijn tuin. Maar… niet iedereen heeft een tuin. Daarom zetten we ook huurders zonder een tuin in het zonnetje! Het gaat dan om huurders die het rond hun huis schoon en netjes houden.

Huismeester Frank was vastberaden. Dit keer hebben we niet 1, maar 3 PortiekKanjers. Lia, Elise en Coosje zorgen er namelijk samen voor dat hun appartementengebouw aan de Slenerbrink netjes blijft. Eerder hielp ook buurvrouw Greetje mee om alles ‘spik en span’ te houden. Helaas lukt haar dat door ziekte nu niet meer. Maar zo zegt Coosje: “Ik vind dat zij ook een pluim verdient voor al die jaren dat ze wel heeft schoongemaakt!”

Verrast

Lia geeft aan dat ze zeer verrast was door het telefoontje van huismeester Frank over de PortiekKanjer. “Samen met de buurvrouwen houden we zo goed mogelijk de hal schoon. De entree van de hal is immers het visitekaartje voor bewoners en bezoekers.”

Lia vindt het fijn om de andere huurders te helpen: “Een boodschapje doen, Breman bellen als de cv-ketel het weer begeeft en tijd nemen om even te beppen”. “Als je niks met de andere bewoners te maken wilt hebben, ga dan op een onbewoond eiland wonen.” grapt zij.

Alles netjes

De dames houden het gebouw dus netjes en zorgen er ook voor dat de groen, papier en plastic afvalcontainers worden geleegd. Voor de grijze container is inmiddels een ondergrondse container in de plaats gekomen. Coosje - die hier al sinds 1997 woont - vindt dit heel goed. Al vindt ze het wel jammer dat hij een beetje ver weg is. Verder is Coosje blij dat de firma Donkergroen inmiddels de buitenkant van de tuinen rondom het gebouw doet. “Ik zou nu de huismeester met z’n bladblazer nog wel eens wat vaker willen zien”, aldus Coosje.

Zorg voor de buren

Elise vertelt hoe fijn ze het vond dat ze zo door haar buren op haar gemak werd gesteld toen ze hier 5 jaar geleden kwam wonen na het overlijden van haar moeder. Ze kon en kan altijd bij haar buurvrouwen terecht. Elise: “Als je met elkaar in een complex woont, is het belangrijk dat je ook met elkaar de portieken schoonhoudt, dat je elkaar op de hoogte stelt van eventuele problemen en een beetje zorg hebt voor de buren wanneer dat nodig is”. Zij zou van Domesta nog graag “wat meer vriendelijkheid en toegankelijkheid willen zien”. Maar is blij dat Domesta duidelijke afspraken voor in en rondom de flat heeft gemaakt.

Bloemen, oorkonde én een cadeaukaart

De dames zijn dus alle 3 heel actief in en rondom hun appartementencomplex en weten goed wat ze belangrijk vinden. Van huismeester Frank kregen ze een mooie bos bloemen, oorkonde en VVV-cadeaukaart.  

Ken je ook een huurder die zijn/haar portiek of galerij netjes houdt?
Laat het ons weten! Dit kan via info@domesta.nl of via (0591) 57 01 00.