Terug naar nieuwsoverzicht

Leuke activiteiten tijdens NLdoet

3 juni 2021

Leuke activiteiten tijdens NLdoet

Dit jaar was er gelukkig weer NLDoet. Deze keer op 28 en 29 mei. Natuurlijk wel allemaal volgens de coronaregels. Ook wij deden op kleine schaal mee met een paar activiteiten. Onder meer in Coevorden. Wijkconsulent Gea Hoogeveen vertelt. 

Bloembakken en geraniums 

Een bewoner van het Oude Bastion zei een tijdje geleden: “Kun je niet wat aan die bloembakken doen? Het ziet er niet uit”. Ik zei toen dat de bloembakken van de gemeente zijn. “Maar misschien kunnen we samenwerken op NLDoet.”, zei ik. Dat was goed. Hij zou zijn teamleider Willy bij de gemeente wel even vragen en het overleggen met Janet van de Inloop (Cosis). Hierna heb ik contact gehad met Willy. Hij zorgde voor de planten en de potgrond, de Inloop voor de koffie en wij voor iets lekkers. 

Zo stonden Erik en ik op vrijdagmorgen 28 mei bij de Coop in Poppenhare om een lekkere taart te halen. De bewoners en ook de mannen van de groenploeg van de gemeente konden niet wachten en waren in de week voor 28 mei al begonnen met het verwijderen van de oude planten. Zo hadden we een makkie deze morgen en nog tijd over voordat we samen gingen lunchen bij de Inloop. 

De mannen van de groenploeg moesten ook nog geraniums planten bij de Haven. Toen Erik en ik zeiden “Dan doen we dat ook samen” waren ze blij verrast. Zo gezegd, zo gedaan! Vele handen maken licht werk en zo konden we daarna heerlijk samen lunchen bij de Inloop, heerlijk in het zonnetje. Los van het feit dat dit natuurlijk prachtig is, is het blije en trotse gevoel van deze mannen voor ons veel meer waard.

Straatspeeldag en bingo 

In de straat achter de Beatrixlaan en Eendrachtstraat wordt altijd zo hard gereden vertelden bewoners aan Erik en mij. Tijdens een rondgang met professionals door de wijk liep ik naast Youri (jongerenwerker MWC). Ik vroeg hem of we een straatspeeldag kunnen organiseren. Youri is altijd enthousiast en was meteen voor.

Een aantal bewoners hebben een wijkvereniging opgericht en wilden ook graag meer bekendheid in de wijk. Daarom vroeg ik hen ook mee te doen. Samen met een lid van de wijkvereniging, Kitty (opbouwwerker), Youri, Erik en ik hebben we even bij elkaar gezeten en het idee verder uitgewerkt. Leden van de wijkvereniging brachten flyers rond. Zo werden ze nog beter gezien in de buurt. 

Zaterdag 29 mei was het dan zover. Wat troffen we het met het weer. De jongerenwerkers hadden een kar met speelattributen bij zich en een springkussen geregeld. Toen Erik en ik om 8 uur kwamen aanrijden, zaten er al 2 kinderen op te springen. 

Jong en oud konden samen aanschuiven bij de bingo. Daar konden ze prijsjes winnen die Erik en ik bij de Coop hadden gehaald. Mooi om te zien dat bingo altijd spannend is voor iedereen. 

Erik en ik zijn van mening dat het weer een geslaagde dag was om de mooie reacties en spontane acties:

  • Nu heb ik maandag op school ook iets leuks te vertellen (die kwam wel binnen bij mij). 
  • Ik wist helemaal niet dat die donkere mevrouw zo dicht achter mij woonde en wat is ze aardig. We hebben zo gezellig naast elkaar gezeten tijdens de bingo. 
  • Een buurman heeft spontaan het gras gemaaid waar het springkussen moest staan. 
  • Er zaten om 8 uur ’s morgens al 2 kinderen op het springkussen. 
  • Een Syrische vrouw kwam koekjes brengen die haar man zelf had gebakken. 
  • Een bewoner uit de Beatrixlaan kwam popcorn brengen voor de kinderen. 

We hopen zo dat er ook nog minder hard gereden gaat worden. Dat er meer verbinding is, is een ding wat zeker is. 


Leuke activiteiten tijdens NLdoet