Terug naar nieuwsoverzicht

Huurverhoging 2020

14 april 2020

Huurverhoging 2020

Elk jaar mogen we op 1 juli de huur verhogen. Dat doen we dit jaar ook. Ook nu we te maken hebben met de coronacrisis. Je leest hier waarom we dit doen.

Waarom een huurverhoging?

We geven veel geld uit aan het onderhouden en energiezuinig maken van onze huizen. Ook legt de overheid ons maatregelen op. Dit zorgt voor extra kosten. Een voorbeeld is de verhuurderheffing. Dit betalen we elk jaar. Om dit allemaal te kunnen blijven doen, is een huurverhoging nodig.

Lukt het niet om de huur (op tijd) te betalen?

Door de coronacrisis leven we in een moeilijke tijd. Sommige mensen raken hun baan kwijt. Of raken door andere redenen in financiële problemen. Speelt dit ook bij jou? Wacht dan niet. Laat het ons weten. Samen zoeken we naar een oplossing. Bel met het huurteam: (0591) 65 02 40.

We verhogen met 2,6%

Ook dit jaar kiezen we ervoor om niet naar het inkomen te kijken bij het verhogen van de huur. De meeste huurders van Domesta krijgen een huurverhoging van 2,6%. Dit is gelijk aan de inflatie.

Gratis reparatiefonds van 1 juli t/m 31 december 2020

We verhogen het reparatiefonds ook met 2,6%. Dit komt omdat alle materialen steeds duurder worden. Vanaf 1 juli kost het reparatiefonds €5,80 per maand (inclusief glasverzekering, rioolontstopping en btw). Maar voor de maanden juli t/m december is het reparatiefonds gratis. We verrekenen dit in de huur van december. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Soms geen huurverhoging 

In sommige gevallen passen we de huur niet aan. Bijvoorbeeld omdat we een huis gaan slopen. Of omdat een huis energielabel D, E, F of G heeft. De komende jaren zetten we volop in op het energiezuinig maken van deze huizen. De bewoners hebben hier nu nog geen voordeel van. Daarom passen we de huur niet aan.

Voor 1 mei bericht

Ben je huurder van ons? Voor 1 mei krijg je een mail of brief van ons. Hierin staat de huur die je vanaf 1 juli betaalt.