Terug naar nieuwsoverzicht

Hoogste punt huurhuizen Beatrixlaan

23 november 2020

Vandaag - 23 november - bereikt de bouw van 12 huurhuizen aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen haar hoogste punt. En dat is beslist een mijlpaal. Het geduld van bewoners is de afgelopen jaren flink op de proef gesteld. Maar gelukkig zit er nu schot in de zaak. We verwachten dat we in het voorjaar van 2021 de huizen kunnen verhuren. Ter Steege Bouw uit Hardenberg is de bouwer.

Feestelijk momentje

Het hoogste punt is voor ons reden om er een feestelijk momentje van te maken. Door alle coronamaatregelen gaat dat wel anders dan anders. 7 bewoners die woonden in de oude gesloopte huizen, komen straks terug. Zij krijgen een leuke attentie om te vieren dat de bouw goed opschiet. 

Niet alleen gasloos

De 12 nieuwe huizen zijn straks gasloos. Infraroodverwarming zorgt ervoor dat het lekker warm wordt in huis. En zonnepanelen en zonneboilers wekken zonne-energie op. Verder is er mechanische ventilatie. Dit zorgt ervoor dat er voldoende lucht wordt af- en aangevoerd. En dat houdt de lucht schoon in huis.

De sleutel

De bewoners kijken al erg uit naar het moment dat ze ├ęcht in hun nieuwe huis gaan wonen. De komende maanden moet er nog heel wat werk worden verzet. Als alles volgens planning loopt, dan krijgen de bewoners in het voorjaar van 2021 de sleutel van hun nieuwe huis.

Verhuur via Thuiskompas

5 van de 12 huizen zijn nog niet verhuurd. Deze bieden we op termijn aan via Thuiskompas. Iedereen die daar staat ingeschreven als woningzoekende kan dan reageren op de huizen. Degene met de langste inschrijftijd maakt kans op 1 van de nieuwbouwhuizen.  


Hoogste punt huurhuizen Beatrixlaan