Terug naar nieuwsoverzicht

Hoge energieprijzen

28 december 2021

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd fors gestegen. Dat betekent dat je energierekening flink omhoog kan gaan. Wat kun je doen? 

Huizen verduurzamen 

We zijn al jaren bezig met het energiezuiniger maken van onze huizen. Dit doen we zodat jij niet meer energie verbruikt dan nodig is. We vinden het belangrijk dat je comfortabel woont. Bovendien scheelt een goed geïsoleerd huis je energiekosten. Ook de komende jaren zetten we volop in op het verduurzamen van huizen. De komende 5 jaar bij bijna 2500 huizen. Gaan we bij jouw huis aan de slag? Dan krijg je ruim van tevoren een brief. Helaas kunnen we je niet vertellen wanneer welk huis precies aan de beurt is. Daarvoor verandert er steeds te veel in de planning. ​​​​​​​

Hoe kun je zelf besparen op energie? 

De een woont dus in een al beter geïsoleerd huis dan de ander. Totdat jouw huis aan de beurt is voor verduurzaming kunnen we daar helaas niets aan veranderen. Zelf heb je in de tussentijd wel invloed op je energie verbruik. 
Klik hier om naar de bespaartips te gaan. 

De bespaarcoaches zijn er voor jou!

Wist je dat de bespaarcoaches je ook kunnen helpen met geld besparen op energie, maar ook op andere zaken. Je leest er meer over in deze folder.  

Problemen met huurbetaling? 

Kun je door de hoge energierekening je huur (misschien) niet betalen? Ons huurteam gaat graag met je in gesprek om samen naar een passende oplossing te zoeken. Neem daarom contact met ze op. Hoe eerder, hoe beter. Huurteam: (0591) 650 240, huurteam@domesta.nl. 

Voorschot verhogen? 

Wil je voorkomen dat je aan het eind van het jaar een groot bedrag moet betalen voor gas? Dan kan het verstandig zijn om je maandelijkse bedrag (voorschot) te verhogen.
Heb je zelf een contract met een energieleverancier? Dan regel je dat via hen.

Betaal je via Domesta voor je gas, bijvoorbeeld als je in een flat woont, dan is het goed om te weten dat wij met de gasleverancier een contract hebben tot 1 januari 2023. Dit betekent dat de gasprijs per m3 ook in 2022 gelijk blijft aan die van 2021 en 2020. Dat is dus mooi meegenomen! 

Wil je ondanks dat je voorschot wel verhogen, bijvoorbeeld als het een koude winter wordt? Dan kan dat in sommige situaties:
Kijk in je huurcontract hoe het bij jou zit.

  • Staat er in je huurcontract dat je betaalt voor ‘gas individueel’? Dan kunnen wij het voorschot voor jou verhogen. 
  • Staat dit er niet? Dan kun je het voorschot niet laten verhogen.

Betaal jij voor ‘gas individueel’? En wil je dit voorschot liever verhogen?
Bel of mail dan met ons huurteam: incasso@domesta.nl of (0591) 65 02 40.Hoge energieprijzen