Terug naar nieuwsoverzicht

Gratis zonnepanelen voor onze huurders

10 oktober 2016

Gratis zonnepanelen voor onze huurders

Al onze huurders met een geschikt dak kunnen vanaf vandaag gratis zonnepanelen aanvragen. Het was al mogelijk de panelen tegen een vergoeding aan te vragen. Na een evaluatie schrappen we deze vergoeding. Zo’n 170 huishoudens vroegen al zonnepanelen aan. Zij krijgen de in 2016 betaalde vergoeding teruggestort. 

Uit de evaluatie bleek dat de gevraagde vergoeding en de onzekerheid of deze wel opweegt tegen de bezuiniging  voor veel mensen een drempel vormt. Met het schrappen van de vergoeding houdt niks je meer tegen om een aanvraag te doen. 

Bert Moormann, directeur van Domesta: “Zonnepanelen passen perfect bij onze filosofie om wonen goedkoper te maken. Ze zijn goed voor het milieu en leveren een merkbare besparing op, zeker nu we er geen vergoeding meer voor vragen.”

Voorlopig geldt de actie alleen voor bewoners van ééngezinshuizen met daken die veel zon vangen. Uiteindelijk willen we huurders van huizen die niet geschikt zijn ook mee laten profiteren, maar we hebben daarvoor nog geen concrete maatregelen. Mensen met goede bespaarideeën kunnen zich altijd bij ons melden! 

Uiteindelijk krijgen alle geschikte daken van Domesta zonnepanelen. Mensen die niet willen wachten tot ze aan de beurt zijn en direct willen besparen kunnen de panelen aanvragen via domesta.nl/zonne-energie.