Terug naar nieuwsoverzicht

Geen huurverhoging

22 april 2021

Geen huurverhoging

Woon jij in een huis van Domesta? Dan krijg je dit jaar geen huurverhoging. 

Waarom verhogen wij de huur niet? 

Het kabinet besloot eerder dit jaar om de huren van alle sociale huurhuizen in 2021 te bevriezen. De hoogte van jouw inkomen is hierbij niet belangrijk. Dit betekent dat wij de huur niet verhogen. Dit geldt tot 30 juni 2022. 

Geen brief 

Normaal krijg je altijd voor 1 mei een brief van ons over de huurverhoging. Dit jaar versturen we deze brief niet. In ons bewonersblad Domegazine lees je ook nog dat je geen huurverhoging krijgt. Domegazine valt eind juni bij alle huurders in de brievenbus. 

Eenmalige huurverlaging 

In 2021 krijgen huurders met een hoge huur en een laag inkomen eenmalig een huurverlaging. Dit staat zo in de wet. Heb jij er recht op? Dan kreeg je voor 1 april bericht van ons. Lees hier meer over de eenmalige huurverlaging

Besparen 

Iedereen houdt graag geld over om leuke dingen mee te doen. Of wat extra te sparen. Wist je dat we veel mogelijkheden bieden om te besparen op jouw vaste lasten? Hieronder staan een paar voorbeelden: 

  • Doe de huurprijscheck. Je ziet dan meteen of de huur die je betaalt niet te hoog is voor jouw inkomen. 
  • Maak een afspraak met iemand van De VoorzieningenWijzer. Daarbij kijken we hoe je kunt besparen op je vaste lasten. Maar ook of je recht hebt op toeslagen. Gemiddeld besparen huurders hiermee € 500 per jaar. 
Meer informatie over besparen lees je hier.