Terug naar nieuwsoverzicht

DomestaQuiz in coronatijd

9 juni 2021

DomestaQuiz in coronatijd

We komen regelmatig bij huurders. Ook in coronatijd. Juist nu, want we horen vaak dat mensen de gezelligheid en gezamenlijke activiteiten missen. Wijkconsulenten Gea en Saphira organiseerden al een paar keer een bingo. Nu hadden ze gezegd dat ze een DomestaQuiz gingen organiseren. Zo gezegd, zo gedaan! 

Tasje met lekkers 

Gea en Saphira wilden voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar in de buurt komen voor een kopje koffie. Daarom maakten ze een verrassingstasje klaar. Samen met de dames van de bewonerscommissies vulden ze deze met koekjes, chocola, een drankje en een handige Domesta-pen. Het tasje hiervoor kwam weg bij De Sponk (Cosis) in Coevorden. Deze mensen vinden het altijd zo leuk dat we daar dit soort dingen halen. 

30 vragen over van alles en nog wat 

Gea en Saphira zijn bij de Wiekswal (Elim) en de Evert ten Napelflat (Klazienaveen) geweest. Bij de Wiekswal zat iedereen in de lange gang. En bij de Evert ten Napelflat zaten alle bewoners in de binnentuin met een stralende zon, heerlijk was het. De quiz bestond uit 30 vragen, onderverdeeld in thema's: algemeen, het Koningshuis, dieren, muziek (raden van liedjes) en het woongebouw waarin ze wonen. Wat hebben onze bewoners genoten! 

Een paar reacties 

  • Een bewoonster haalde zelf de pers erbij. "Mooie reclame voor de Wiekswal", zei ze. Lees hier het artikel
  • "Als dit een succes is, kunnen we zelf als bewonerscommissie van de Evert ten Napelflat ook weer wat organiseren. Dit geeft ons weer moed." 
  • "Wat een gezelligheid, dit hebben we zo gemist." 
  • "Anders zit je maar in huis. Je spreekt weinig mensen en nu toch gezellig bij elkaar met een leuke quiz." 
  • "Hier hebben we zo naar verlangd." 
  • "Goed verzorgd." 
  • "Ze verzinnen en doen het toch maar die dames." 

Heerlijk al deze reacties. Gea en Saphira hebben zelf ook genoten en gingen met nog meer positieve energie naar huis!