Terug naar project:

Besparen op energie

Goed geïsoleerde huizen met duurzame energie via zonnepanelen en/of warmtepompen geven ruimte in je huishoudboekje. Maar zelf kun je ook veel doen.

Wij streven naar een gemiddeld energielabel B in 2020 voor al onze huizen. Voor het maken van zo'n 'labelsprong' vragen we geen directe huurverhoging aan de zittende bewoner en daarmee komt de besparing op de energierekening direct terug in jouw portemonnee. 

Als huurders in een buurt of wijk ons gezamenlijk vragen om de verduurzaming eerder of anders op te pakken dan gepland, zeggen we geen nee en gaan we gezamenlijk kijken wat haalbaar is. Zo kunnen we in zo'n geval bijvoorbeeld cv-ketels eerder vervangen dan gepland. Dit is namelijk door huurders als oplossing aangedragen om te besparen op energielasten. Om te onderzoeken wat dan goede alternatieven zijn, experimenteren huurders in het project 10 x Anders warm met verschillende installaties. 

Wil je zelf ook advies over hoe je energie kunt besparen? Neem dan contact op met de energiecoach. En ken jij onze filmpjes met bespaartips al?