Domesta onderneemt maatschappelijk verantwoord

Domesta onderneemt maatschappelijk verantwoord

We willen dat onze activiteiten een positieve invloed hebben op de omgeving waar we actief zijn. Daarom staan in alles wat we doen 4 basisprincipes centraal: 

  1. Domesta verbetert de samenleving
  2. Domesta werkt duurzaam
  3. Domesta streeft naar schone en gesloten kringlopen
  4. Domesta zorgt voor een gezonde natuur.

Download ons MVO Manifest hier.

Een paar voorbeelden van wat we tot nu toe doen: 

  • We hebben regelmatig werkervaringsplaatsen.
  • We zijn lid van Noorden Duurzaam om aan te sluiten bij initiatieven gericht op het sluiten van kringlopen (bijvoorbeeld van verf en beton).
  • We zijn aangesloten bij Roof2Roof om oude daken te hergebruiken in nieuwe daken.
  • We werken mee aan de ontwikkeling en het gebruik van bio-bouwmaterialen zoals biocomposiet waarbij de grondstoffen zo veel mogelijk in de regio verbouwd worden en de verwerking van de grondstoffen tot bouwproduct een economische impuls is voor Zuidoost Drenthe.
  • We gebruiken zo min mogelijk schadelijke stoffen in de bouwproducten. Daarom maken wij gebruik van lijnolieverf, nanotechnologie ter bescherming van gevels tegen weersinvloeden en eco-korrels bij na-isolatie.

Ook voor de komende jaren staan er diverse acties op stapel. Denk aan het zorgen voor een duurzame kantoorinrichting gekoppeld aan de invoering van het nieuwe werken en aan een training ‘het nieuwe rijden’ voor de medewerkers met een bedrijfsauto.

Lidmaatschap dakbedekkingsrecyclingsinitiatief Roof2Roof

Domesta is deelnemer van het Roof2Roof initiatief waarbij oude dakbedekking hergebruikt wordt voor nieuwe daken: www.roof2roof.nl

MVO-certificaat

Vanaf 10 oktober 2018 zijn we in het bezit van het MVO-certificaat van MVO alliantie Noord Nederland. En daar zijn we trots op! 

Domesta onderneemt maatschappelijk verantwoord

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig