Terug naar projecten

Dr. G.H. Amshoffweg | Hoogeveen

Dr. G.H. Amshoffweg | Hoogeveen

Dinsdag 17 april ging de eerste paal de grond in van het nieuwe woonzorggebouw dat we bouwen voor Cosis. Er komen 27 zorghuizen aan de dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen. We bouwen ze voor 27 oudere bewoners met een verstandelijke beperking. 

Nu huurt Cosis nog 27 wooneenheden in de Westerstede. Ze huren dit van de Westerkim. Westerkim heeft plannen om hun locatie te herontwikkelen. Daarom beëindigen ze per 1 september a.s. het huurcontract met Cosis. Het mag wel een beetje uitlopen, maar het doel is om per 1 oktober te verhuizen. 

Onze relatie met Cosis is goed. Daarnaast willen we onze zorgportefeuille graag uitbreiden. Daarom bekeken we de afgelopen periode samen met Cosis de mogelijkheden. Ook onderzochten we wat haalbaar is. De keuze viel op het perceel aan de dr. G.H. Amshoffweg 13 in Hoogeveen. Het perceel is onderdeel van de zorgboulevard langs de dr. G.H. Amshoffweg. Dit voorjaar kochten we de grond van Woonconcept.

Dit is de globale planning:

  • Begin februari vragen we de bouwvergunning aan.
  • In april starten we met de bouw.
  • Per 1 oktober verhuizen de bewoners naar het nieuwe gebouw.

De Groot Vroomshoop gaat voor ons bouwen. De uitstraling van het plan sluit goed aan bij de gebouwen in de omgeving. Van het drukken van de eerste paal maakte De Groot Vroomshoop een mooie film. Deze staat hieronder. 

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig

Abonneren op Dr. G.H. Amshoffweg | Hoogeveen

* verplicht