Ben jij onze nieuwe strategisch beleidsadviseur?

De wereld om ons heen is sterk in ontwikkeling. Actuele ontwikkelingen vragen om continue aanpassingen aan de markt. Aanpassingen zodat wij, maar zeker ook onze huurders niet verrast worden door trends en ontwikkelingen. Dit vraagt van ons een vermogen om trends en ontwikkelingen waar te nemen, te koppelen aan onze context en waar nodig de koers en processen bij te sturen.

Vanwege het vertrek van de huidige beleidsadviseur zoeken wij per direct een

Strategisch Beleidsadviseur (schaal J, 36 uur per week)

Werken als beleidsadviseur is als varen met een schip op zee….
In een metafoor geschetst - wij zien Domesta als een schip dat onderweg is. Als afdeling maken wij deel uit van de bemanning. We zitten in het kraaiennest en speuren de horizon af, zodat we tijdig inspelen op veranderingen om ons heen. Tegelijkertijd zijn we de stuurman; samen bepalen we de koers en zetten we de bakens uit. En als loods zorgen we ervoor dat we op koers blijven en de bestemming halen.

Net als op een schip kom je van alles tegen in je directe omgeving. Voor Domesta zijn ontwikkelingen zoals vergrijzing, krimp en persoonlijke omstandigheden van huurders belangrijk om te weten en wat dit betekent voor Domesta en onze huurders. Zijn dit ontwikkelingen die gunstig zijn, een kans bieden, waar we goed mee om kunnen gaan, of juist bedreigingen en een risico? Dit zijn vragen waar we jouw hulp bij nodig hebben om mogelijk onze koers bij te stellen.

Wat er zich in onze context afspeelt, is een speelveld waar je natuurlijk niet alleen in betrokken bent. Onze partners – bijvoorbeeld bedrijven, instellingen, gemeenten, andere woningcorporaties – zijn vaak ook met dergelijke uitdagingen bezig en samen staan we sterker. Wij kennen onze partners, weten wat voor hen belangrijk is en wat er bij hen speelt. En onze partners weten ons te vinden. Jouw verbindende kwaliteiten en persoonlijkheid hebben we hierbij nodig.

Ook intern is het noodzakelijk om de verbinding te maken met de andere collega’s en niet hoog over te gaan met ontwikkelingen en trends die je waarneemt. Onze collega’s, of ze nu bestuurder, manager of medewerker zijn, moeten iets kunnen met jouw beleid, waarnemingen en adviezen. 

Wat verwachten we van jou?
Je bent in staat om je te richten op de zaken die er voor Domesta toe doen. Kun jij de goede bedoelingen van Domesta omzetten in concreet beleid? Dit betekent 3 dingen:

  • Je hebt (strategisch) aanpassingsvermogen.
  • Je bent verbindend, zowel in- als extern.
  • Je bent in staat om Domesta de juiste kant op te loodsen.

Vanuit je denk- en analysekracht weet je allerlei ontwikkelingen goed te beschouwen en hier de positie van Domesta in te bepalen. Je hebt kennis van zaken en streven naar (nieuwe) kennis, innovaties en ontwikkelingen is belangrijk voor jou.

Uitdagingen en situaties die we als Domesta tegenkomen weet je met je collega’s systematisch goed te analyseren en passende oplossingen voor te bieden. De oplossingsrichtingen die je biedt zijn concreet, logisch en kunnen creatief en vernieuwend zijn.

Ervaring als (strategisch) beleidsmedewerker bij een woningcorporatie is een pré. Daarnaast heb je een landelijk, provinciaal en lokaal netwerk waar je actief en betrokken in bent.

Naast je analytische vaardigheden en netwerk vinden we je persoonlijkheid belangrijk. Bij Domesta zijn we zijn als een goede buurman – toegankelijk, enthousiast, betrokken, deskundig en hebben durf!

Wat bieden wij jou?
Deze uitdagende functie is voor 36 uur per week. Als beleidsadviseur word je ingeschaald in schaal J (bruto € 3.298 tot € 4.709 voor 36 uur per week). In eerste instantie krijg je een contract voor 2 jaar, met zicht op een vast dienstverband. Domesta valt onder de CAO woondiensten en bijbehorend pensioenfonds.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden bieden we een vergoeding voor woon-werkverkeer, een individueel gezondheidsbudget en een BYOD-regeling. Daarnaast vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Een studie of opleiding, om- en bijscholing en ontwikkeltrajecten volgen zijn bij ons heel normaal.

Kom je mee aan boord?
Ben je naast je deskundigheid ook een goede buurman? Ben je toegankelijk, enthousiast, betrokken, heb je durf?! Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet en verwelkomen we je mogelijk aan boord!

Solliciteren kan bij Gieljan Scholing, interim-HR adviseur bij Domesta: g.scholing@domesta.nl. Een DISCOVER Potentieelanalyse maakt deel van de sollicitatieprocedure uit.

Heb je (inhoudelijke) vragen over de vacature? Dan kun je terecht bij Daniëlle Heijnen, manager Strategie en Beleid, via 06 39335917.

Deze hele tekst kun je ook hier downloaden

Update: je kunt tot 19 december 2018 solliciteren. Reageer je voor die datum en vinden we jouw profiel goed passen, dan nemen we eerder contact met je op voor een afspraak. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet zinvol en wordt niet op prijs gesteld.

Over Domesta:

Domesta is een woningcorporatie met zo’n 10.000 huizen. Alles wat we doen staat in het teken van Ruimte om te leven voor onze huurders. Ruimte om te leven is: betaalbare woonruimte waardoor je geld overhoudt voor andere dingen, én invloed op je (t)huis. We geloven daarbij vooral in maatwerk. We kunnen dit alleen waarmaken als onze medewerkers ruimte om te werken hebben.

Ben jij onze nieuwe strategisch beleidsadviseur?

Kenmerken

Wij zoeken een strategisch beleidsadviseur
Uren per week 36
Schaal en aanvullende voorwaarden J, met een contract voor 2 jaar

Abonneren op Werken bij Domesta

* verplicht